Menu Groot in tegels, klein in prijzen
Home » Onderhoud blauwe hardsteen

Onderhoud blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen is een prachtig materiaal om te gebruiken als terrastegel of vloer-of wandtegel binnenshuis. Maar om deze natuursteen steeds in goede conditie te houden, is het belangrijk rekening te houden met het onderhoud.

Vlekken op terrastegels

Bij een barbecue bijvoorbeeld kan het wel eens voorvallen dat er één of meerdere vetvlekken op uw terrastegels komen. Dit is absoluut geen ramp, deze vlekken verdwijnen of verbleken vanzelf door blootstelling aan zon en regen.

Als u de vlekken sneller wilt verwijderen, omdat u bijvoorbeeld gasten over de vloer krijgt, dan kan u een eenvoudig schoonmaakmiddel gebruiken dat iedereen thuis zelf kan maken. Voeg twee lepels ammoniak toe aan water en u kan zonder problemen de hardsteen schoonmaken.

Krasjes op vloertegels

Sommige soorten blauwe hardsteen kunnen snel krasjes vertonen. Net zoals vetvlekken zullen deze krasjes verbleken na enige tijd. Om deze krasjes sneller weg te werken kan u de tegels voeden met neutrale zeep (denk bijvoorbeeld aan Marseillezeep).

Een alternatief dat zeker werkt is de combinatie van boenwas en een boenmachine. Een boenmachine kan u huren om zelf de hardsteen schoon te maken of u kan een aannemer inhuren hiervoor.

Blauwe hardsteen voor buiten met eenvoudig onderhoud

Contacteer ons voor specifieke vragen

Hebt u een specifieke vraag over de onderhoud van blauwe hardsteen of misschien onze collectie Belgische of Aziatische blauwe hardsteen? Aarzel niet ons te contacteren en kom zeker ook eens langs in onze toonzaal te Sint-Pauwels.
 

© 2021 Dirk Heirwegh - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 36 52 - info@dirkheirwegh.be
BE 0457.817.432 - privacy policy - cookie policy - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér