Menu Groot in tegels, klein in prijzen
Home » Plaatsing van terrastegels

Plaatsing van terrastegels laat je best over aan een vakman. Je moet uiterst precies tewerk gaan en met een heel aantal zaken rekening houden. Bij ons ben je aan het juiste adres voor zowel de levering als de plaatsing van de terrastegels. Bovendien heb je een ruime keuze: natuursteen, Chinese blauwe hardsteen, kalksteen uit Viëtnam,… Je vindt sowieso terrastegels die je kunnen bekoren en bij de stijl van je woning passen.  

Terrastegels van optimale kwaliteit

Terrastegels vind je in allerlei formaten, vormen en kleuren. Je wil natuurlijk tegels die je mooi vindt, maar minstens even belangrijk is de kwaliteit van de terrastegels. Ze moeten tegen een stootje kunnen, bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en lang meegaan. Het is een aanzienlijke investering die vast en zeker de moeite waard is, maar die je natuurlijk niet op korte termijn verloren wil zien gaan. Zeker de plaatsing van terrastegels in natuursteen vergt bijzondere aandacht en vakmanschap.    

Plaatsing van terrastegels: voorbereiding

Er komt heel wat kijken bij de plaatsing van terrastegels. De voorbereiding is minstens even belangrijk als de plaatsing zelf. Om te beginnen moet de ondergrond onder handen genomen zodat die voldoende stabiel is. Het is ook nodig om hem met een betonplaat te drillen. De ondergrond moet bovendien drainerend zijn en een afwatering van 1 à 2 cm weg van de woning is ook nodig. 

Plaatsing van terrastegels: voer voor vaklui

De plaatsing van terrastegels is erg technisch en ervaring komt altijd van pas. Doe daarvoor een beroep op onze expertise. Neem contact met ons op en samen met jou werken we een oplossing op maat uit. Het stappenplan voor de plaatsing van terrastegels ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Links en rechts van het terrasoppervlak wordt tegen de kantopsluiting een terrastegel geplaatst waarna de eerste rij tegels volledig wordt opgevuld.
  • De breedte van de voeg bedraagt 3 mm
  • Het aankloppen van de tegels gebeurt met een rubberen hamer
  • Vooraleer te voegen (met fijn wit zand) moet je een paar dagen wachten zodat de fundering is uitgehard.
© 2021 Dirk Heirwegh - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 36 52 - info@dirkheirwegh.be
BE 0457.817.432 - privacy policy - cookie policy - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér