Menu Groot in tegels, klein in prijzen
Home » Terrastegels leggen op beton

Terrastegels leggen op beton

Terrastegels leggen op beton is perfect mogelijk, maar je moet wel met een aantal factoren rekening houden. Het belangrijkste aandachtspunt is vorstbestendigheid. Wanneer terrastegels niet bestand zijn tegen vriestemperaturen komen de voegen en daarna ook de tegels los. De oorzaak is infiltrerend water dat bevriest. En je wil natuurlijk vermijden dat je terras na de winterperiode beschadigd is, net wanneer de eerste zonnestralen doorbreken en je het weer kan gebruiken. 

Terrastegels leggen: doe de watertest

Vooraleer je terrastegels op het beton plaatst, moet je er zeker van zijn dat er geen water op de betonnen plaat blijft staan. Daarvoor kan je de watertest gebruiken. Je gooit gewoon enkele emmers water op het beton en controleert of het water in de ondergrond doordringt. Als dat het geval is, kan je gaten in het beton boren zodat het water meteen afgevoerd kan worden. Op die manier zal je geen last krijgen van barsten in je terrastegels.

terrastegels leggen op beton

Terrastegels leggen op beton: werkwijze

Terrastegels leggen op beton vereist een specifieke werkwijze. Na het storten van de betonnen plaat moet je 4 à 5 weken wachten tot die goed uitgehard is vooraleer je de tegels plaatst. Zorg er ook voor dat de betonplaat volledig proper is vooraleer je de terrastegels plaatst.

Terrastegels leggen is hoe dan ook specialistenwerk. Ben je op zoek naar een expert die een onberispelijk resultaat aflevert? Neem dan contact met ons op. Wij staan je bij met tips en advies op maat!  
 

© 2021 Dirk Heirwegh - Potterstraat 172, 9170 Sint-Pauwels - 03 766 36 52 - info@dirkheirwegh.be
BE 0457.817.432 - privacy policy - cookie policy - nieuws - sitemap Quoted: Websites met méér